Használati útmutató

Általános útmutató az általunk forgalmazott termékekhez

Tisztítás

Kizárólag tiszta vízzel, esetleg kevés semleges tisztítószer hozzáadásával, pl. a háztartásban szokványos tisztító szerekkel, alkalmazzunk puha nem karcoló tisztító ruhát. Dörzsölés nélkül tisztítsuk a felületet. Az öblítést tiszta hideg vízzel végezzük.

Az olajos, zsíros, kormos szennyeződéseket alkohollal vagy isopropyl alkohollal (IPA) illetve szilikon lemosóval lehet eltávolítani. Minden egyéb oldószer ( pl: hígító) használata tilos. Ragasztó maradékokat, szilikonkaucsukot, ragasztószalagokat stb. szintén ezen a módon lehet eltávolítani

Az építőipari anyagok( pl: csemperagasztó, glettek, habarcsok, betonszármazékok)  sok esetben erősen lúgos kémhatásúak, így azok a felületre kerülve foltosodást és bevonat károsodást okozhatnak. 

Ne használjon ismeretlen összetevőjű tisztító szereket!  

A színváltozás veszélye miatt használat előtt egy nem látható felületen próbálja ki a tisztító szert!  

A tisztító szereket max. 25 °C hőmérsékeltnél használjuk. Ne használjunk magas nyomású készülékeket ill. gőzborotvát! 

A tisztítószerek hatás ideje ne legyen hosszabb mint 1 óra, amennyiben szükséges, 24 óra elteltével a tisztítási folyamatot meg lehet ismételni. 

Garancia feltételek

A porbevonatok öregedése miatt kialakuló fényesség és színváltozás normális folyamat, melynek mértéke a felhasznált porfesték adatlapján szereplő értékig megfelelő.

garancia nem érvényes, ha szándékosan vagy gondatlanságból, vagy a szükséges ápolás elhanyagolása miatt felületi sérülések keletkeztek. Ez különösen vonatkozik a nehezen ill. csak nagy nehézségek árán eltávolítható, makacs szennyeződések esetére. 

garancia nem érvényes továbbá, ha olyan sérülések ill. működésbeli meghibásodások keletkeztek, melyeket a nem szakszerű beszerelés vagy más építőelemek (pl. vakolás, építőelem süllyedés, növényzet, locsolórendszer ) okoztak.

A termék garanciájának feltétele, hogy a Élplast Kft. szerelési és karbantartási irányelvekeit teljes mértékben betartották, különösképpen pedig a beépítés és a szerelés szakszerű módon történt. A színhibás, de tartósan rögzített (lebetonozott) alkatrészeket, elemeket csak átfestéssel tudunk javítani, ezért szín eltérések felléphetnek. 

A beépítési helyszínek miatt különböző mértékű színelváltozások az időjárásnak kitett elemek, profilok (pl. déli oldal) és a védett helyen lévő elemek (pl. északi oldal) között nem képezik a garancia tárgyát.

A felületi garancia alól kivételt képez az alumínium profilokon és vasalatokon a környezeti behatások miatti korrózió, sófelszórásnak kitett utcában, illetve a nehézipar által szennyezett levegőjű helyen történő beépítése esetén.

Szennyeződés és/vagy nem megfelelő ápolás miatti felületi optikai változásokra nincsen garancia.